Photobucket

"Im not a delicate little flower
'

i'm a SUPERWOMAN " - Sara

Geezzz ... I can't stop few tears from dropping . I was choked and inundated. Sebak . . .hemmppp

So long time I don't come out with new posting. Just loitering around here and there until I read from Shahril Kadir blog about one girl . . .


Photobucket

She or Wan Maisara Amira Bte Wan Aziz or Sara was a architecture student in Australia and at the same time she also great in love with photography as I am. Being as architecture student had advantaged her in photography skill. I admit that I respect and love almost all her work in her blog, using a simple words and picture . . . I just can understand what she mean.

Photobucket

Her art of acrhitecture's skill help her to catch a beautiful and fascinating picture.

Pls read her blog's here ----> SARAAZIZ or MAISARA

Selain dari hobi fotografi, Sara juga amat meminati dan mengikuti dunia sukan berbasikal. Sukar dipercayai melihatkan gadis sikecil molek ini meminati sukan berbasikal yang lasak itu. Hampir setiap halaman blognya pasti diceritakan tentang minatnya dalam sukan berbasikal.

Photobucket

Banyak kisah yang diceritakan seperti perihal kemenangan Juara Le Tour de France, Lance Armstrong, pasukan Spain di Sukan Olimpik Beijing dan bergambar bersama Danilo Hondo, lagenda sukan berbasikal. Masih lagi sukar dipercayai gadis secomel ini meminati sukan yang begitu lasak ini.

Kisah Di Sebalik Kisah

Minatnya disebalik sukan berbasikal merupakan kisah disebalik tabir yang menceritakan tentang ketabahan Lance Armstrong, seorang pelumba basikal yang terkenal.

Photobucket

Adalah sesuatu yang agak menghairankan si gadis kecil ini meminati Lance Armstrong ini kerana jarang masyarakat Malaysia meminati sukan lumba basikal ini. Apatah lagi bagi seorang perempuan kecil bernama Sara ini.

Kisah disebalik kisah membongkarkan bahawa Sara menghidapi penyakit kanser sejak sekian lama dan meminati sukan berbasikal setelah melihat keteguhan Lance Armstrong menghadapi penyakit kanser.

Photobucket

Ya, Sara menghidapi kanser!

And by the time you open her blog, you might get know that she was already in other world. Shock rite??


Keazamannya . . .


Photobucket

Melihatkan artikel-artikel bergambar yang terdapat di dalam blog dia membayangkan dia seorang yang ceria dan begitu komited dengan hidup dia.

Ketika membaca blog beliau amatlah sukar untuk mempercayai dan membayangkan bahawa Sara telah meninggal dunia lebih kurang sebulan yang lalu. Meninggal dunia ketika bertarung dengan kanser peparu pada jam 9.15 mlm pada tarikh 19 Oktober 2008

Photobucket

Passed away at the age of 20 years old
22 April 1988 - 19th October 2008


Memetik kata-kata Shahril A. Kadir di dalam blognya :

" Melayari blognya membuatkan aku ‘lupa’ yang dia telah pun kembali lebih awal kepada Penciptanya "


Hidup

Photobucket

Dear Sara,

If you could hear me . Thanks and many thanks for inspiring me to appreciate my life. Really really thanks.

Al=Fatihah. Semoga aman di sana.

Rgds,

Razifembi ( 09/11/08) - 4.45a.m
Penang.

* All pics from SARA

18 comments

  1. pwincess AJA // 10 November 2008 at 00:49  

    Al-Fatihah...

    i wish i colud b strong like her...

  2. razifembi // 10 November 2008 at 00:49  

    Pwincess AJA ... wondering how you can post to my post now ...

    My blog got problem ... cannot open new directly..

    AJA takdak masalah nak bukak post n komen ker?

  3. blog BELIBUY // 10 November 2008 at 00:51  

    ada setting yang xkena kot... tp bg killer bloggers sure tahu cam mne nk masuk

    on track-->
    gambarnya suram sgt..seperti ada bnde yang disembunyikan dalam diri sara... tiada nampak terukir kegembiraan dalam karyanya

  4. luth textile // 10 November 2008 at 00:52  

    al-fatihah..
    hang tukaq ja layout baru, razif

  5. crescent // 10 November 2008 at 18:47  

    eh ritu nk tekan komen xpat..
    xtau laa nape time 2..
    btw, yep sama baya..
    but dia nampak lebih matured dr sy..
    hehe..
    kisah dia xkan berhenti setakat ini..
    dia akan menjadi pembakar semangat kepada sesiapa yg menderita penyakit yg sama :)
    Al- Fatihah

  6. PLBD DUNGUN // 10 November 2008 at 21:25  

    Salam....Boleh dikatakan semua cyclist kenal sangat dengan SaraAziz ni.Beliau seorang yang baik dan tidak sombong terutama sekali bila berjumpa Riders2 Malaysia.Selalu memberi dorongan dan semangat....!!!"Kayuh kuat kuat biar sampai putus rantai" masih ingat lagi kata2 itu.....Alfatihah semoga Allah S.W.T mencucuri Rahmat keatas rohnya.....amin.

  7. razifembi // 10 November 2008 at 23:37  

    yeah her spirit motivated and inspired me to really appreciate people and surrounding me more . . . .

    Life means something to me now ...

    to my lovely wife . . . I hope we will live as useful human being and appreciate our time together . . .

    to those who unlucky out there . . . be as courageous as Sara . . .

  8. enchek camera // 11 November 2008 at 03:55  

    al fatihah
    :(
    touching plak
    rase nye
    tgk pic2 tu hmmm
    :(

  9. treen // 11 November 2008 at 15:18  

    blog ini di desain oleh beliau

  10. achik // 11 November 2008 at 18:18  

    tersentuh sunguuh baca entri ni..
    moga dia tenang di sana.. Al-fatihah..

  11. azamfoto // 11 November 2008 at 22:17  

    Al-fatihah..

  12. ras-adieza // 12 November 2008 at 08:26  

    bila saya menjenguk blog arwah, terasa sebak, tambah lagi bila dia membariskan kata-kata kesakitan, ketabahan dan harapan serta gambar-gambar yang penuh makna mendalam. Semoga pemergian arwah dalam usia muda akan lebih mensejahterakan dia di sana. alfatihah..

  13. razifembi // 12 November 2008 at 15:07  

    She left us with something most precious . . .

  14. samdaddycool // 12 November 2008 at 18:43  

    Alfatihah....

  15. ibnmasir // 13 November 2008 at 12:00  

    Semoge rohnye dicucuri rahmat..

  16. razifembi // 13 November 2008 at 15:00  

    Amin . . .

  17. .f.a.r.a.n.a.d.e.e.y.a. // 15 November 2008 at 21:07  

    hmm.. baru jea check ur latest entry coz baru jea abes exam.. :D

    tapi sangat sedih bila baca this entry :( al fatihah untuk sara..

    gambar2 dia.. sangat.. sangat.. adorable.. uhh..

  18. safuraa razak // 20 November 2008 at 09:31  

    thank you for that lovely post :)

Post a Comment

Sila gunakan bahasa yang baik dan sopan. Terima Kasih