Photobucket
Pokok Bunga Kucai Putih

This morning picture, and introduce my new hobby - GARDENING . . . still working to complete this posting.
I found that yesterday, this flower was wilted and lost its freshness . . .

I was happy to found this morning, it's glooming again . . . haihhh... I have less information about my new hobby.

Photobucket
This should be the first picture, the sepals still close . . . but ready to re-open . . . ME waiting !

Photobucket
The glooming start . . .

Photobucket
From above angle . . .

Photobucket
More big steps coming . . .

Photobucket
Until I can see clearly the stigmas ... WILL CONTINUE !!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

18 comments

  1. Azman // 25 October 2008 at 18:48  

    senang senang fon le kt saya

  2. azamfoto // 25 October 2008 at 18:52  

    gambar cikgu kt blakan tak sempat nak ambil

  3. razifembi // 25 October 2008 at 19:47  

    Cik Azman,

    - siapa ni ek...maaf kurang pasti siapa...

    Azamfoto,

    - Gambar tu yang mahal tu ... banyak hero-hero taliban...ha ha ha

  4. Anonymous // 26 October 2008 at 14:51  
    This comment has been removed by a blog administrator.
  5. azamfoto // 26 October 2008 at 14:53  
    This comment has been removed by a blog administrator.
  6. Tirana // 27 October 2008 at 13:41  

    Saya pun suka gardening tapi sejak tinggal di kondo ni..tak dapat buat apa2.. Tunggu pindah rumah sendiri di Putrajaya tahun depan, insyaAllah akan start balik hobby gardening tu..

  7. razifembi // 28 October 2008 at 00:36  

    kalau dok umah kondo ... layan bonsai je la ek ...

    wooo..umah kat putrajaya tuhh...mahal gilaa!!!

    xpa..asalkan puas bercucuk tanam..ha ha ha

  8. Tirana // 28 October 2008 at 06:46  

    Tak la mahal sangat compared to kat area KL ni.. Kat Sri Hartamas ni, dah main million..itu pun rumah semi-D aje..Manalah mampu.. Di putrajaya rumah link house belum mencecah milion. Tak mimpi dah nak beli banglo.. Di Kelantan, bolehlah beli banglo besar kalau dengan rm800K

  9. enchek camera // 28 October 2008 at 16:09  

    nice
    pic


    teknik snap pic pn cun !

  10. azamfoto // 28 October 2008 at 21:20  

    bila-bila nk p shoot tu bagi tau la,
    cikgu no fon berapa?????

  11. razifembi // 28 October 2008 at 22:26  

    ha ha ha . . . nantilah kalau ada2 function, saya roger zam .

    Tapi selalunya spontan ja ... Tak plan pun.

    nanti kasi msg ...

    Ada apa2 plan shooting kasi roger la...

  12. crescent // 28 October 2008 at 23:26  

    waaa caya laa gambar bunga nih..
    terer btol..haha

  13. enchekcamera // 29 October 2008 at 02:18  

    nie kat tmn mane??

  14. TokNabe // 29 October 2008 at 17:06  

    saya ada juga amik gambar bunga ni..walapun kecil tapi cantik bila diabadikan dalam foto.

  15. Oldstock // 30 October 2008 at 02:10  

    Bro, I like photo no.6, the one with the dark background. Nice.

  16. l0veyd0veyd00 // 3 November 2008 at 03:47  

    Bunga ni wangi sangat... ada gak kaler pink. Pokok ni dulu ada tepi2 rumah nenek saya. Selalu kalau time main masak2, saya akan amik bawangnyer and buat goreng2 (main pondok2 okek).

  17. djambu puadovich // 20 November 2008 at 00:32  

    tersangat la gigihnye cik razif ni menanti bunga tu kembang...isk3

  18. razifembi // 20 November 2008 at 10:05  

    when you addicted to something,

    time is no longer a matter,

Post a Comment

Sila gunakan bahasa yang baik dan sopan. Terima Kasih