Apa lagi Yang Tinggal ?

Posted by razifembi | Sunday, July 12, 2009 | 11 comments »
..................
Apa lagi yang tinggal?

hak-hak keistimewaan bumiputera ....

1. Biasiswa ? - Melayu, Sabah, Sarawak, Cina, India ... kini sudah terbuka kepada semua ...


2. Kuota Penjawat Awam ? - Melayu, Sabah, Sarawak, Cina, India ... Terbuka kepada semua ... Pegawai-pegawai atasan, Menteri-menteri bukan Melayu pun dah makin ramai sekarang ...


3. Kuota Kemasukkan Ke Universiti ? - DIHAPUSKAN. DIGANTI SISTEM MERITOKRASI.


4. Peruntukkan Tanah Rizab Melayu ? - Sebenarnya juga Hak Milik Kerajaan Persekutuan. Bukan Mutlak Melayu.


5. Tender Kerajaan Kelas F ? - Satu-satunya keistimewaan yang jelas tinggal kepada Bumiputera. Itu tidak kira lagi kes-kes tender yang di Alibaba-kan kepada kontraktor bukan bumiputera. Kalaulah pun tender itu di usahakan juga oleh kontraktor bumiputera dengan jayanya, tidakkah bahan-bahan pembinaan yang digunakan diperolehi dari penjual-penjual bukan bumi!!

Kot mana pun sedikit atau banyak pastinya ringgit akan mengalir ke kantong poket mereka juga.


6. Bahasa Melayu ? - $#^$^&^(&*

7. Agama Islam ? - Teringat lirik lagu Ming Wee Chee .....


Jangan satu hari Melayu mengemis di negara sendiri.

11 comments

  1. syima // 13 July 2009 at 02:10  

    tiada lagi kasih...

  2. Cybernetics Mind // 13 July 2009 at 17:31  

    heheheh...
    speaker dewan rakyat & dewan negara...
    pon dah bukan org Semenanjung Malaysia...

  3. razifembi // 13 July 2009 at 22:25  

    ha tu pun betul jugak ... tinggal apa lagi ...

    jadinya ...

    lama-lama terus tertinggal la lagi ...

  4. messyremo // 14 July 2009 at 01:13  

    sokong2...

    akan datang,satu pun xde utk kite..

  5. ZARA 札拉 // 14 July 2009 at 07:36  

    tiada lagi cinta...dan kasih sayang sejagat..=)

    P/S: Kalau mahu komen di blog Zara, sila tekan komen pencinta..di situ ada..kena masuk blog dulu, tak bleh terus tekan tittle, mmg ia hilang ntah ke mana~ hehehe..jadi kena masuk terus ke http://shafaza-zara.blogspot.com

  6. Framestone // 15 July 2009 at 12:24  

    wow... sudah bikin entry yang memaparkan keadaan bangsa kita di hujung zaman kegemilangan

  7. samdaddycool // 17 July 2009 at 22:41  

    wah.. sekarang entry banayak berpuitis!

  8. Along Arman // 17 July 2009 at 22:58  

    sekeping jer.. ahaks!
    ni misti terer HDR ni ek?
    ada tutorial tak?

  9. Along Arman // 17 July 2009 at 23:14  

    ha'ah.. mmg itu lah sepatutnya..
    tapi saya guna software dynamic photo HDR..
    sekeping gambar pun bleh jadi HDR..
    kalo nak tgk gambar HDR lagi.. leh tgk kat flickr saya :)

  10. MIMIE AIZA // 18 July 2009 at 02:40  

    best la post yg ni.

  11. djambu puadovich // 18 July 2009 at 10:54  

    kalo nak biasiswa, kena la belajar pandai2. xsalah pun kalo bangsa melayu belajar sampai pandai :)

Post a Comment

Sila gunakan bahasa yang baik dan sopan. Terima Kasih