Minta maaf, RelaxJom KIV jap post Pulau Perhentian tuh, tapi rileklah, nanti penulis sambung blk. Jangan Risau. wakakaka

MALAM SEBELUM HARI PENGUNDIAN

Sekarang ni HANGAT ! HANGAT ! HANGAT ! ... musim mengundi datang lagi!


Tapi jap tadi HUJAN, rahmat Tuhan Yang Maha Esa... Alhamdulillah


Hujan ... ingat nak belasah naik ''motor belalang tempur'' aku jer. Akhirnya En. Tyrant datang dengan keretanya.

Nampak gayanya, makin tipislah peluang kami hendak menyeludup masuk mendengar ceramah pilihanraya kalau berkereta.




Memang benar, kami tiba di kawasan Permatang Janggus, lihat jalan sana sini sesak, akhirnya kami ambil keputusan untuk bergerak ke jalan utama dan berhenti di ''fly over'' sambil melihat deretan kereta yang tidak bergerak-gerak. Agaknya selepas ceramah barulah keadaan mula pulih.


Harapan penulis untuk bersama dalam kempen di Jalan Baru makin pudar.

Kalau kami datang dengan motor, dapatlah cilok-cilok..hihihi..apa nak buat.


Akhirnya, di atas ''fly over'' inilah saja tempat kami melepak di bawah titisan hujan.


Di hujung sana terletaknya ceramah pilihanraya kem PKR dan angkatannya.



Kelihatan En. Tyrant sedang merakamkan apa yang patut di rakam.

Last-last bising jugak sebab takut-takut video cameranya ''kaput'' masuk ayaq ujan. ha ha ha ... laptop pun dah kong ... aduss

RelaxJom layan jahhh ... snap sana sini . Shoot bantai ja ... susah nak dapat gambar yang 'sharp' waktu2 malam n hujan nih ...




Di sini lah orang ramai bersama dengan penulis melepak di atas ''fly over'' .

Ada yang terus meletak kenderaan mereka dan terus berjalan ke tempat ceramah.

MAKA Hampalah geng-geng skodeng pilihanraya . . . hahaha ... kami ambil keputusan untuk pergi cari tempat makan di bahagian pulau.

Hampa . . .







Ketika hampir tiba, jalan sesak sedikit berdekatan dengan Gelugor.

Rupa-rupanya ada sekumpulan lembu berkeliaran di atas jalan raya.

La ... lembu pun nak mengundi ka? wakakaka .... maafla, kualiti gambar sangat hampeh. Penulis tibai ja...


HARI PENGUNDIAN

Photobucket
Keadaan terkawal di awal pagi sekitar jam 9.00 pagi.

Photobucket
Kedua-dua belah pihak, terdapat " team leader " yang ditugaskan untuk menjaga ahli parti masing-masing agar tiada perkara buruk yang berlaku.

Photobucket
Ketibaan DSAI bersama isteri ...

Photobucket
Aku lupa. Wan Azizah ni Datin seri atau Datuk Seri ... hihihihi

Photobucket
Semacam ja renungan DSAI nih ... REFORMASI !

Photobucket
Aku semakin jauh dari ''target''...hahaha...ramai rupanya berminat dengan tokoh sorang ni ...

Photobucket
Salah satu pusat membuang undi ...

Photobucket
Setakat luar pagar ni je lah border RelaxJom. Takde pas wartawan ... tadi ada satu pas cicir. mujur aku takdak niat jahat, aku serah kat polis semula.

Photobucket
Dari celahan-celahan ratusan wartawan dan pengikut DSAI. Takpa , dari sudut mcm ni pun aku layan .... feel !!!

Photobucket
Kehadiran saudara Ezam-->(Azmin sebenarnya, maaf!lately si Ezam kuar tv banyak sgt. Salah tulis plak) menghangatkan suasana ...

Photobucket
DSAI dan bersama isteri keluar dari pusat pengundian dan ditemuramah oleh para wartawan ...

Photobucket

Photobucket
Beredar ke tempat lain pulak . . .

Photobucket
Berlegar-legar helikopter di kawasan Kubang Semang

Photobucket
Tiba-tiba pegawai polis di atas ini mengumumkan penyokong-peyokong PR diminta bersurai dalam masa 5 minit. Aku pun tak faham kenapa sebelah pihak sahaja diminta bersurai . . .

Photobucket
Pegawai yang sama, aku tengok penyokong-penyokong PR tak berganjak pun . . . Aku pun cuak jugak tengok . . Geng-geng FRU dah bersedia berbaris dengan kayu . . . kacau kalau ini macam . . .

Photobucket

Kelihatan Geng-geng FRU dah bergerak dan menghimpit penyokong-penyokong PR . . .

Last-last aku nampak Tian Chua berjalan dan berbincang dengan pihak penyokong-penyokong PR dan pihak polis.
Kesudahannya aku tak pasti sebab aku bergerak ke kawasan lain . .


Di Pusat Mengundi Yang Kedua

Photobucket

Photobucket
Kelihatan Timbalan Menteri Besar Kelantan, Husam .


Di Pusat Mengundi Yang Ketiga

Photobucket
Inilah ''team leader'' yang aku maksudkan, orang yang ditugaskan untuk mengawal penyokong masing-masing. .. baguih baguih ..

Photobucket
Ha..ni ''team leader'' parti BN plak ... kalau takdak orang-orang ni...jenuh jugaklah polis nak kawal lalulintas . . .

" Belakang, belakang, belakang garisan putih . . . " semua penyokong diminta berdiri di belakang garisan putih jalan.

Baguih, baguih !!! yang mana yang baik aku sokong ...

Photobucket
Tu dia MP Rembau ... Khairi Jamaluddin . . .

Photobucket
Jambang pun da putih-putih . . .

Photobucket
Aku nak tergelak, set-set puteri UMNO ni kena makan asap motorsikal yang lalu di hadapan mereka. Saja mamat motor "bakar minyak'' depan budak-budak ni .

Photobucket
Seorang penyokong BN menunjukkan akbar Utusan Malaysia pada penyokong-penyokong PR, tentang pendakwaan 2 YB dari PR . Bagi penulis, kalau setakat tunjuk artikel kat Utusan Malaysia, pasti loya tekak penyokong2 PR ... bukannya depa percaya dah kat akhbar Utusan .

Photobucket

Photobucket

Orang ramai bersorak " penyamun, penyamun, penyamun" . Riuh rendah seketika bila ketibaan KJ dan Hishamuddin.

RelaxJom dapat tangkap gambar sudah ... hampa jangan bergaduh dahh..


SEKARANG TUNGGU JE LAH KEPUTUSAN . . .JENG JENG

20 comments

  1. ZARA // 26 August 2008 at 15:16  

    Nak gambar lagi~
    Ada kelas tak dapat pergi permatang pauh~

  2. razifembi // 26 August 2008 at 15:37  

    Sabar Zara,

    Penulis sedang mengupload gambar2 di P44 sekarang.

    Line pun amatlah lembab ...

    TQ

  3. kin hashim // 26 August 2008 at 17:32  

    meriahnye ari raya ni yer...

  4. Luth Textile // 26 August 2008 at 21:39  

    macha, tu bukan ezam, azmin ali tuh

  5. blogmenjerit // 26 August 2008 at 22:23  

    suka sangat aku tengok gambor2 parti kat blog hang, trsendiri. pergi la submit kat negaraku nu...

  6. razifembi // 26 August 2008 at 22:31  

    BM...

    submit kat mano tuh .. leh jelas sket lagi?

  7. ZARA // 26 August 2008 at 22:59  

    Thanks!
    Sudah menang~
    Alhamdulillah!

  8. Intan dan Shahrul Fitri // 27 August 2008 at 00:46  

    Bagus betul kualiti gambar2 kat sini..terpegun tgk.. ermm,tapi gambar mlm sblm pengundian tu, kenapa kabur semacam je..

    yg lawaknya, ada pulak lembu yg sibuk nk berkempen juga..hehe

  9. razifembi // 27 August 2008 at 01:00  

    intan : gambar2 sebelum tu gambar main tibai ja ..

    hahaha .... maafla nohh ..

  10. samdaddycool // 27 August 2008 at 04:46  

    wahhhh.. sooooo happenningggggggg!!!!!

  11. aToi aziZ // 27 August 2008 at 12:52  

    yea,
    bes giler nengok gegambo tu sume
    hoh ho
    huh hu
    kecoh2 sebelom pose ek?
    :)

  12. Luth Textile // 27 August 2008 at 19:43  

    dato razif, apamacam selepas PRK?
    best ka? hahaha..

  13. razifembi // 27 August 2008 at 21:50  

    hoi luth ... bila aku dapat dato ..

    kena saman baru tau ... nanti belanja aku minum

  14. @LiYaNNuaR // 29 August 2008 at 20:26  

    nice pic!

  15. zamz // 29 August 2008 at 23:45  

    mcm pesta lampu laa hahaha

  16. tika zack // 30 August 2008 at 06:49  

    bagus tol dpt gi sane..
    x rugi amek gambo DSAI banyak2
    menang gak ye :p

    nice pics! great!

  17. Anonymous // 11 September 2008 at 11:10  
    This comment has been removed by a blog administrator.
  18. Anonymous // 11 September 2008 at 11:13  

    kalau aku jd menantu anwar agak2 dia nak tak?

  19. budak jahat_sgt2 // 15 September 2008 at 11:45  

    woi, macam bagus..tak cantik langsung gambar semua tu. baik tgk gambar kambing aku pakai gaun lagi cantik..jom la korang g blog aku..alamatnya..www.akukenabloglaplak.com...kpd tuan punyer blog ni jgn marah ah..nanti batal pose

  20. razifembi // 15 September 2008 at 20:55  

    anoyymous/budak jahat sgt2 :

    budak pengacau mai dahhh .... pencacai blog aku ... hantar balik indon baru tau

Post a Comment

Sila gunakan bahasa yang baik dan sopan. Terima Kasih