Advertising Artwork Of My Friend

Posted by razifembi | Sunday, June 29, 2008 | 8 comments »
I want to share and introduce you all to my friend artwork . Manalah tahu kiranya kawan-kawan bloggers nih yang ada nak tempah or nak subscribe kerja seni kawan penulis nih untuk diletakkan dlm blog saudara atau untuk kegunaan lain ....

nama dia Kamarul tapi geng-geng panggil Kabam jer ... HR degree holder dari UUM dan Master Holder dalam ICT kat USM.

Tolong kawan - kawan lah kiranya nih ... and hasil output artwork dia memang best la.....bley tengok contoh-contoh kat bawah ni ... Amacam ?

So, kalau ada bloggers yang berminat nak dapatkan hasil kerja beliau bolehla contact dia . . .

Jangan risau . . . kadar yang dikenakan oleh beliau amatlah berpatutan . . . and jangan risau takde unsur penipuan. Kaedahnya lebih kurang sama dengan cara penjualan dari POTRET ONLINE .


Laman web dan cara hubungi beliau :

http://psadver.com/ -----> click here


Pembayaran

Satu gambar atau clipart yang bersaiz kecil akan diemailkan kepada pelangan. Pembayaran hanya dilakukan hanya apabila pelanggan telah berpuas hati dengan rekaan beliau. Original output dia akan diemail kan kemudian .

Bagi yang berada di Pulau Pinang bolehlah berurusan secara terus dengan beliau. Lagi mudah ...


Harga ??

Nanti penulis akan upload contoh-contoh beserta harganya sekali .



Laman web beliau yang simple . . . kerja seni yang " clean" .


Menarik . . . abstract artwork design ...




Animal design . . .



This one is so creative . . . simple but peaceful ..



His design on the beg . . . kalau ada kat Penang, beliau boleh men "design" kan dan uruskan tempahan beg untuk seminar dan kursus.



Kalender design pun ada and boleh diuruskan ...


Penciptaan Logo Baru atau melukis semula logo lama (hard copy ) kepada bentuk digital (soft copy)



Borang - borang yang menarik dan cantik juga diusahakan beliau ...



Design pada botol . . .


Design pada kotak dan botol . . .



Banner . . .


Banner . . . banyak tempahan diterima oleh beliau seperti dari pihak Pusat Islam dan Alumni USM .

Harapan penulis supaya dapat membantu beliau dalam menjayakan bisnes beliau . Banyak rintangan dan dugaan yang dihadapi oleh beliau dalam menjalankan bisnes beliau.

Pengalaman " dicantas " pada last-last minit acap kali dihadapi,

Kerenah - kerenah pelanggan yang tidak ikhlas dan jujur,

Sikap pelanggan melayu yang sangat cerewet dengan beliau tetapi tidak pula pada peniaga golongan cina.

Masalah kekurangan dana . . .

Sekali lagi, penulis berharap dapat membantu beliau dalam memajukan perniagaan beliau .

Menanti Komen Anda.
Terima kasih .

8 comments

  1. framestone // 29 June 2008 at 13:57  

    ok not bad...menarik jugak tue..saya sekrg tgh develop satu forum..masih dalam sesi percubaan..maybe hasil nie boleh jugak dipromosikan disana

  2. razifembi // 29 June 2008 at 14:27  

    ha ha ..tq framestone....nanti da ok forum tuh...leh kasi tau ...

    kita meriahkan ramai2..

  3. eSEmpoi // 29 June 2008 at 17:49  

    wah, hebat gak designnye

  4. razifembi // 29 June 2008 at 19:09  

    Hemmp. Xnakla over memuji . . tapi hasil kerja tangannya menarik juga . ada nanti penulis uploadkan...

    Terima kasih kerana memberi komen .

  5. framestone // 29 June 2008 at 19:46  

    insya'lah...klu dpt share karya2 cam nei dlm forum tue..maybe leh tarik menambah menarikan forum tue

  6. ::Amin Mansor:: // 30 June 2008 at 00:39  

    xde promosi utk bagi design percuma ke?kalau ade, saya orang pertama tempah dulu. hehehe..

    psl pembayaran tu kenapa tidak diletakkan harga. i mean harga pasaran dan boleh dirunding.

    owh.die dah ade website sendiri rupenya.sori comment sblm ni. xperasaan ade.

  7. razifembi // 30 June 2008 at 14:50  

    amin : ha ha ... kerja mendesign nih agak menjerihkan gak ler n memakan masa gak . . penulis rasa agak susah la jugak dia nak bagi free . tapi tak tahu lah...try tanya..hehehe

    harga n contoh . . nanti penulis cuba dapatkan dri beliau . . .

    tq

  8. Syam // 1 July 2008 at 09:39  

    memang superb rekaan kawan kau ni

    cheers,

    syam @ http://aeropama.blogspot.com

Post a Comment

Sila gunakan bahasa yang baik dan sopan. Terima Kasih